2 Mayıs 2010 Pazar

nba

siz de azıcık ucundan basketçiyseniz, nba'yi mabediniz olarak görmüyor olamazsınız. her o ''i love this game'' statementini gördüğünüzde tüyleriniz diken diken oluyordur mutlaka, 'where amazing happens' diyorsunuzdur. All star geceleri uyku uyumak aklınıza bile gelmiyordur, okula gitmek için uyanmak zorunda olsa gözkapaklarını bile kaldırmayacak bünye, birden kaplan kesiliyordur, doğu-batı şovunun bir saniyesini bile kaçırmamak için.. her mvp seçilirken tahminler yürütüyorsunuzdur, sanki kendi çocuğunuz kazanmış gibi gurur duyuyorsunuzdur tahmininiz tutunca.
nba'in sitesi bir kenarda açık duruyordur çoğunlukla. transferlerle, maç sonuçlarıyla ilgilenmediğiniz zamanlarda bile bir playoff heyecanıyla gününüz renkleniyordur. tuttuğunuz takım olması zordur çünkü basketboldur orda sizi çeken, herkes kazansın isteyebilirsiniz. ama bir takım vardır mutlaka, o kazanınca bir farklı mutlu olursunuz. içten içe desteklersiniz işte o takımı.
koyu fenerbahçelilerin efes'ten nefret etmesi, galatasaraylıların gscc tribünlerini doldurması kadar normal birşey yok ya aslında, yine de çok kızarsınız onlara basketbolu lekelediklerini gördükçe. çünkü 'salon sporu'dur basketbol ya, elit kesim hissettirmelidir size. spor salonlarında çıkan kavgalar derinden üzer sizi, tuttuğunuz takımdan bile nefret edebilirsiniz basketbol tutukunluğunuzla.
basketbol hakkında yazılabilecek, söylenebilecek çok fazla şey var da içimde, yine aklımı ona veremediğimi farkettim ve herkesi nba playofflarını takip edip bu keyifli sürecin tadını çıkarmaya davet etmek istedim sadece. nba güzel bir lig, bizdeki gibi şeyler görmezsiniz orada, orası where amazing happens diye boşuna geçmiyor. kaliteli ve keyifli maçlar için gece uykunuzu bölemiyorsanız, daha az heyecanlı da olsa tekrarları, en azından özetleri izleyin derim. türksel süper ligmiş, beko basketbolmuş, ben nelerle uğraşıyorum diyeceksiniz. oradaki heyecanı burada yakalayabildiğimiz zaman biz de bir adım ilerlemiş olacağız sanırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

söylemeden edemicem..