7 Şubat 2010 Pazar

across the universe


Beatles seven herkes zaten izlemeliyim demiştir bu filmi duyar duymaz. Benim haberim yoktu, Melis ve rock korosunun Beatles sevdası bir de Melis'in Başar'ında geçen akşamdan kalma bir sabah sonrası filmin son sahnesini izleyelim demeleri üzerine hayatıma girmiş bulunmakta bu güzel filmceğiz. Son sahneyi izlettiklerinde (Melis özellikle dikkatleri Jude'un Lucy'e bakışlarına, iç geçirmesine çekmişti) sırf o sahne için bile izlenir demiştim. Baştan sona izlerken ise, aynen dvd nin arkasında yazdığı gibi, defalarca izlenir dedim, tıpkı favori albümünüzü dinler gibi.
Across the Universe, 2007 yapımı, Julie Taymor yönetiminde, müzikal tadından fazlasını barındıran bir şölen. O Kadın'ı hatırlarız, Sezen Aksu şarkılarından oluşturulmuş gayet keyifli bir filmdi ama, bir tek diyalog bulamıyorduk filmde, aradığımız halde bazı yerlerde. Burada o sorunu yaşamıyoruz, direk diyalogların arasına yediriyor yönetmen Beatles şarkılarını. Pek tabii, film sonlara geldikçe coşuyor. Ve özellikle 'Hey Jude' ve 'All You Need Is Love' şarkılarına giriş ve şarkıların sonuna kadarki süre gerçekten tüyleri diken diken eden cinsten sahneler.
Zaten ekibimiz çok tatlı, Jude ve Lucy'nin aşkı oldukça sevimli, sürekli bir 'ayyy' diyorsunuz ister istemez. Ayrıca Bono konuk oyuncu olarak renk katıyor film ekibine, hareketlenme oluyor onun sahnesinde. Çok saçma bulduğum 2 sahne vardı, onun dışında tüm filmi ayıla bayıla izledim. Ama en sonuna geldiğimde, o gün Melis ve İdil'le beraberken verdiğim tepkinin 3 katını verdim. O gün 3 kız, Jude'un Lucy'i görüp iç çekmesine 'YAAA ÇOK TATLIIIIIII' gibi tepkiler verip erimiştik ama bu kez direk gözlerim doldu, acaba biri birine gerçekten öyle bakabilir mi, biri birini görünce o kadar mutlu olabilir mi diye düşünüp azıcık hüzünlenmiş olabilirim.
Tavsiye ediyorum kısacası, güzel film, zaman kaybı değil kesinlikle. Romansına güvenen erkek arkadaşlar alıp kız arkadaşlarını onlara böyle bakabilir filmden sonra=)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

söylemeden edemicem..